کشف فیلم ‘آنا کارنینا’ پس از پنجاه سال

فرهنگ و هنر — توسط yousefi درتاریخ مرداد ۲۷, ۱۳۸۹ درزمان ۱۰:۰۵ ب.ظ
Email This Post Email This Post

سینمای جهان
کشف فیلم ‘آنا کارنینا’ پس از پنجاه سال

رمان آنا کارنینا به قلم لئو تولستوی چند بار به زبان فارسی ترجمه شده است

در آرشیو فیلم‌های تلویزیونی بی ‌بی ‌سی نسخه‌ای از یک فیلم آنا کارنینا یافت شده، که سال ها گمان می‌رفت برای همیشه گم شده است.
این اقتباس تلویزیونی نخستین بار در سوم نوامبر ۱۹۶۱ پخش شد و سپس به فراموشی فرو رفت.
فیلم‌شناسان این نسخه سیاه و سفید از “آنا کارنینا” را اثری ارزشمند دانسته و بی‌بی‌سی به نشر آن در قالب “دی وی دی” اقدام کرده است.
در این فیلم کلر بلوم بیست ساله نقش آنا کارنینا را ایفا کرده و شون کانری جوان در نقش ستوان ورونسکی ظاهر شده است.
هر دو هنرپیشه ناشناخته بودند، اما در سالهای بعد به معروفیت زیادی رسیدند.
شون کانری سال بعد در اولین فیلم “جیمز باند مأمور ۰۰۷” بازی کرد به نام “دکتر نو”.
کلر بلوم در فیلم “لایم لایت” (روشنایی‌های صحنه) به کارگردانی چارلی چاپلین در کنار استاد بزرگ کمدی ظاهر شد.
رمان بزرگ اجتماعی
لئو تولستوی، نویسنده بزرگ روس، رمان “آنا کارنینا” را بین سال های ۱۸۷۵ تا ۱۸۷۷ منتشر کرد و پس از “جنگ و صلح” مهمترین اثر او به شمار می‌رود.
آنا کارنینا در واقع داستانی اخلاقی و پندآموز است. سرگذشت یک زن اشرافی روس را روایت می‌کند که در راه عشقی شیدایی قدم می‌گذارد، و پس از ماجراهای بسیار رسوایی و پشیمانی نصیب او می‌شود.
آنا کارنینا همسر و فرزند دارد، اما هر دو را در راه عشق به افسری به نام ورونسکی ترک می‌کند.
با رواج سینما در آستانه قرن بیستم، رمان معروف “آنا کارنینا” نوشته لئو تولستوی توجه فیلمسازان گوناگون را جلب کرد و از این داستان بیش از ۲۰ فیلم سینمایی و تلویزیونی ساخته شد.
این رمان اولین بار به سال ۱۹۱۰ در یک فیلم صامت روسی به روی پرده سینما آمد.
گرتا گاربو، ستاره سوئدی‌تبار هالیوود، دو بار در نقش آنا کارنینا ظاهر شد: یک بار در فیلمی صامت به سال ۱۹۲۸ در برابر جان گیلبرت و یک بار در سال ۱۹۳۵ در برابر فردریک مارچ.
فیلم دیگری در سال ۱۹۴۸ در بریتانیا تهیه شد که کارگردان آن ژولین دوویویه سینماگر فرانسوی بود. در این فیلم ویوین لی، ستاره نامی هالیوود، نقش آنا کارنینا را ایفا می‌کرد و کیرون مور نقش ورونسکی را.
سینمای روسیه در سال ۱۹۶۷ فیلمی پرشکوه در قالب ۷۰ میلیمتری از “آنا کارنینا” عرضه کرد به کارگردانی الکساندر زارخی. در این فیلم که زمینه اجتماعی پررنگی دارد، تاتیانا ساموئیلووا در نقش آنا ظاهر شده و واسیلی لانووی در نقش ورونسکی.
در سال ۱۹۸۵ سیمون لنگتون، فیلمساز بریتانیایی، نسخه تلویزیونی تازه‌ای از آنا کارنینا عرضه کرد که در آن ژاکلین بیسه، ستاره فرانسوی، بازی داشت.
در فیلم سینمایی آنا کارنینا (۱۹۹۷) به کارگردانی برنارد رز، فیلمساز بریتانیایی، سوفی مارسو هنرپیشه فرانسوی نقش آنا را ایفا کرده است.
رمان آنا کارنینا به قلم لئو تولستوی چند بار به زبان فارسی ترجمه شده و آخرین بار توسط سروش حبیبی.

این صفحه را برای دیگران بفرستید

چاپ مطلب

سایت خبر
سایت بی بی سی

Email This Post Email This Post لیبلها : , , , ,

نظر شما :

Trackbacks

Leave a Trackback
test